|

Ruttotohtorit

Ruttotohtorit

Tervehdys!

Paljon on taas tapahtunut pienessä ajassa. Moni tuntuu olevan siinä oletuksessa että kun asiat pysähtyvät niin tekeminen loppuu, lomaillaan, jne. Ei meillä. Me olemme tehneet töitä joka päivä lähes kellon ympäri. Välillä enempikin.

Tässä siis yksi näyte mitä olemme saaneet aikaan! Ruttotohtoreiden maskit, naamarit, suojat, miksi ikinä haluatkaan niitä kutsua, ovat nyt saatavilla verkkokaupastamme. Kuvassa oleva maski on mustaksi värjättyä naudan nahkaa. Taasen aitoa suomalaista käsityötä uudelta yhteistyökumppaniltamme!

Sana ruttotohtori itsessään viittaa 1300-luvulla levinneeseen kulkutautiin, Musta Surma, ja sen uhreja hoitaviin lääketieteen varoittaviin esimerkkeihin. Musta Surma saattoi manalan pajoille karulta arviolta puolet Euroopan väestöstä n. 30 vuoden aikana. Nämä ruttotohtorit selvisivät paremmin kuin useammat, sillä maskit suojasivat roisketartunnalta. Ikävä kylläkin, samaiset tohtorit levittivät tautia käsidesien puuttuessa ja tietoisuuden ollessa olematonta.

Miksi suuri lintumainen nokka? Silloin kun olin vielä nuori ja kaunis, luulin että tämä oli tyylivalinta. Eipä muuten ollut! Maskille tarvittiin kokoa (lue: tilaa) ja linnut yhä lensivät taivaalla, joten nokkamainen maski sai syntynsä jotta tohtorit voisivat lisätä nokkaan erinäisiä yrttejä peittämään paiseiden ja ruumiiden hajut. Tuohon aikaan ei muuten ollut pönttöjä ja viemärijärjestelmiä, joten ihmiskunnan tuotokset menivät kaupungeissa ämpäreihin ja sieltä ikkunasta ulos kadulle. Voitko kuvitella? Luulitko että karanteenikumppanisi haisee pahalle? 


Vaikka sadan vuoden välein saamme uuden kulkutaudin joka ravisuttaa maailmaa, terveydenhuoltomme on paremmassa kunnossa kuin koskaan ja elämme suhteellisen rauhallista aikaa maailmanhistoriaan verrattuna. Tulemme siis selviämään tästäkin ja me ainakin porskutamme nokka kohti tulevaisuutta! 

Comments

Sign in in order to write a comment

New
Frozen star earrings
19,00 €
New
Dog cookie cutter
4,50 €
New
Christmas Card Steampunk train
New
Flower Christmas card
6,00 €
New
Vintage children Christmas card
New
Bunnie christmas card
6,00 €
New
Viking warrior christmas card
6,00 €
New
Bird christmas card
6,00 €
New
Bird christmas card
6,00 €
New
Deer Christmas card
6,00 €
New
Bird Christmas card
6,00 €
New
Skull Christmas card
6,00 €
New
Vintage angels Christmas card
6,00 €
New
Witch christmas card
6,00 €
New
Wooden errings bear bind rune
25,00 €
New
Moon earrings
24,00 €
New
Chocolate bar card with angel
10,00 €
New
Deer christmas chocolate bar card
New
Fox christmas chocolate bar card
New
Dog Christmas chocolate bar card
New
Wooden necklace bear bind rune
Wooden necklace bear bind rune
35,00 €
New
Wooden necklace raven talons
35,00 €
New
Raven talons earrings
25,00 €
New
Chocolate bar card with flower
10,00 €
New
Porcelaine gingerbread earrings
15,00 €
New
Pentagram cookie cutter
5,50 €